Rey Cabrera Y Sus Amigos Con Ricardo Estudiantina at International Breda Jazz Festival at Mvgm Podium (breda Jazz Festival)

When

Sun, May 28, 2017
16:15

Add to Calendar 2017-05-28 16:15 2017-05-28 Rey Cabrera Y Sus Amigos Con Ricardo Estudiantina at International Breda Jazz Festival at Mvgm Podium (breda Jazz Festival) De oudere broers van Rey namen hem wel eens stiekem mee naar optredens en zo won Rey als kind in Cuba vele lokale muziekwedstrijden. Toen een muzikale vriend van de familie aan vader Cabrera vertelde dat Rey een uitzonderlijk talent had, liet vader Cabrera zijn beminde zoon los om zijn geluk te gaan beproeven in de grote stad Santiago.
Rey wordt orkestleider van de groep Corazon de Son, begeleidingsgroep van Maria Ochoa. Wanneer er een cd wordt opgenomen bij het Amerikaanse label Blue Jackel, volgt er ook een eerste wereldtournee in 2000. Tijdens de tour ontdekt Rey Brussel en blijft daar hangen.

Estudiantina Ensemble
Ricardo Bekema is orkestleider van het Nederlandse Estudiantina Ensemble. Hij heeft lessen gevolgd Rey Cabrera en zo zijn er muzikale vriendschappen ontstaan. Voor deze ontmoeting in Breda heeft Ricardo beide orkesten samengebracht om alle Cubaanse klanken van het podium te laten spetteren.
Mvgm Podium (breda Jazz Festival), Pleintje Veemarktstraat false MM/DD/YYYY

Tickets

SEE TICKETS

About

De oudere broers van Rey namen hem wel eens stiekem mee naar optredens en zo won Rey als kind in Cuba vele lokale muziekwedstrijden. Toen een muzikale vriend van de familie aan vader Cabrera vertelde dat Rey een uitzonderlijk talent had, liet vader Cabrera zijn beminde zoon los om zijn geluk te gaan beproeven in de grote stad Santiago.
Rey wordt orkestleider van de groep Corazon de Son, begeleidingsgroep van Maria Ochoa. Wanneer er een cd wordt opgenomen bij het Amerikaanse label Blue Jackel, volgt er ook een eerste wereldtournee in 2000. Tijdens de tour ontdekt Rey Brussel en blijft daar hangen....

read more

Ricardo Aristides uploaded this event on May 17, 2017

Join the staff. Writers Wanted!

Develop a column, write album reviews, cover live shows, or conduct interviews.